Vrei rezultate precum botoxul? Încearcă aceste tratamente

Alternative la botox

Botoxul este cel mai cunoscut injectabil de ștergere a ridurilor din industria de înfrumusețare. Rezultatele injecțiilor cu Botox sunt dovedite și îi fac pe pacienți fericiți de zeci de ani.

Mulți oameni declară că trebuie să mulțumească Botoxului pentru aspectul lor tineresc, dar tratamentul poate să nu fie potrivit pentru toată lumea. Unele persoane se tem de ace, doresc o soluție anti-îmbătrânire de durată mai lungă sau au o afecțiune numită rezistență la Botox și caută alternative. De asemenea, Botoxul este utilizat de obicei pentru mușchii dinamici din partea superioară a feței. Pielea căzută și ridată din jurul gâtului poate beneficia de un tratament diferit.

Acest articol oferă informații despre cele mai bune alternative la Botox pentru îndepărtarea ridurilor, ajutându-vă să alegeți tratamentul care vă va îndeplini cel mai bine obiectivele estetice.

1. Injectabile cu neurotoxină

Botoxul este o neurotoxină, dar și alte mărci folosesc aceeași substanță – toxina botulinică – pentru a elimina ridurile. Aceste injectabile au o structură, ingrediente inactive și tehnici de dozare ușor diferite de Botox. Ele nu sunt la fel de cunoscute, dar furnizorii de servicii medicale le folosesc în mod obișnuit în practica lor cosmetică, mai ales dacă pacienții nu reacționează bine la Botox.

Următoarele alternative neurotoxice la Botox sunt aprobate de FDA și pot fi utilizate în siguranță pentru reducerea ridurilor: Dysport, Xeomin și Jeuveau.

2. Fillere dermice

Fillerele dermice și Botoxul nu sunt, de obicei, interschimbabile, deoarece neurotoxinele acționează asupra ștergerii ridurilor dinamice cauzate de mișcarea mușchilor de sub piele, în timp ce fillerele netezesc ridurile statice care apar din cauza pierderii elasticității pielii.

Fillerele dermice sunt mai bine cunoscute pentru efectul lor de volumizare a țesuturilor, dar ele tratează eficient și ridurile. Dacă doriți să tratați ridurile de pe obraji sau bărbie, fillerele sunt o soluție excelentă.

Experții folosesc Juvederm, Stylage, Restylane sau Sculptra, în funcție de nevoile pacientului.

3. Peelinguri chimice

Peelingul chimic este un tratament minim invaziv potrivit pentru diverse probleme ale pielii, inclusiv acnee, decolorare, hiperpigmentare și semne de îmbătrânire. Acestea sunt clasificate în peelinguri ușoare, medii și profunde, în funcție de concentrația de acizi chimici din ele.

Programați un tratament de peeling chimic cu un furnizor de încredere, cu experiență, care poate determina o combinație sigură și eficientă de acizi pentru tipul dumneavoastră de piele.

4. Refacerea cu laser

Un tratament de resurfacing cu laser presupune trimiterea de energie luminoasă în straturile profunde ale pielii, stimulând producția de colagen și dezvăluind o piele mai curată, mai clară și mai netedă. Unele tratamente cu laser sunt mai invazive decât altele, decojind stratul superficial al pielii, dar oferă rezultate mai spectaculoase și de durată mai lungă.

Pe lângă riduri, acestea reduc petele de vârstă, cicatricile de acnee și alte neregularități, îmbunătățind tonusul și textura pielii.

Articole recomandate

Lasă un răspuns