Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 103

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 120

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 142

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 335

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 497

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 510
Unit linked - cel mai bun plan de acumulare - Andrei Tudose

Unit linked – cel mai bun plan de acumulare

10 Responses

 1. Dana spune:

  Multumesc, chiar cautam mai multe informatii despre unit linked. Poti sa imi zici te rog daca exista o suma minima pentru investitia initiala?

 2. Octavian spune:

  Buna ziua .Spune-mi unde gasesc un astfel de produs?

 3. Toma spune:

  Ce costuri vin cu un produs unit linked? Din cate stiu acestea sunt f mari si este un business f bun numai pt cei care vand (brokeri) asemenea produse.
  Am experiente foarte proaste cu unit linked,…

  • Înțeleg Toma și îmi pare rău pentru experiența ta vis-a-vis de unit linked. Tocmai de aceea este bine să vorbești cu un consultant financiar independent, care poate filtra pentru tine cele mai optime soluții financiare. Produsele financiare diferă, la fel cum diferă autoturismele de la diferite firme. Unele sunt mai bune și altele mai puțin bune. Așa este și în piața financiară. Sunt unit linked-uri cu costuri mai mari și altele cu costuri mici. Totodată trebuie să fim atenți când ne uităm la costuri. La începutul contractului sau la sfârșitul său ? Pentru că unit linked-ul în general are costuri mai mari la început de contract, dar se ajunge la medii foarte mici pe o perioadă lungă. Unit linked-ul este doar pentru perioade lungi recomandat, nicidecum pentru termenul scurt. Dacă dorești mai multe detalii mă poți contacta. Găsești detalii în rubrica Despre mine.

   • Toma spune:

    Cat de mari sunt costurile de in general si ce tipuri de costuri mai apar in afara de cele 0.2-0.5% costuri in cazul indicilor (ETF).
    In Romania cred ca e problematic sa investesti intr-un asemenea produs si din motivul ca legislatia se schimba foarte des. Daca azi vb de 10% impozit pe dividende (de ex) si o scutire de impozit la aceste produse, luna viitoare aceasta rata si beneficii pot disparea si se iti pot transforma totul in defavoarea ta. Un lucru este insa cert: comisionul s-a dus!
    Sigur, si alte instrumente pot suferi de schimbari legislative de stil románesc, totusi nu crezi ca e mai bine sa investesti singur in indici (combinatie stocks+bonds) care vin practic fara alte costuri (doar cele 0.2-0.5%) si esti mult mai protejat de nebunii fiscale ale guvernelor romanesti?

    • Toma hai sa ne gandim la un lucru. Crezi ca unit linked exista doar in Romania ? Nu. Este des intalnit in foarte multe tari. El a fost creat tocmai datorita legislatiei care este unitara si care prevede neimpozitarea sumelor din aceste tipuri de asigurari. Iar asta asa functioneaza de mult timp.
     Cat despre cealalta intrebare, eu sunt mult mai in siguranta asa din mai multe motive. Acele costuri de care spui (0,2-0,5 % pe an), care sunt similare celor de la anumite unit-linkeduri, vin pe deasupra si cu impozitarea de 10 %. Si atunci profitul se diminueaza. In plus cand nu faci tu alocarea banilor in investitii si o face o echipa de profesionisti avizati, este cu totul altceva, se diminueaza semnificativ riscul de a face ceva gresit cu banii tai.

     • Toma spune:

      Intr-adevar, poate fi un avantaj mare sa pot sa investesc inainte ca banii sa fie impozitati cu cei 10%.. Dar important ar fi sa cunoastem, ce alte costuri se mai aplica.
      Nu sunt un expert in domeniu, doresc sa inteleg numai cum functioneaza aceste produse si care sunt aceste costuri.
      In ceea ce priveste profesioniestii (adica managerii activi de fonduri), va recomand urmatorul articol: https://www.ft.com/content/e139d940-977d-11e6-a1dc-bdf38d484582
      Pe scurt: 99% din acestia nu bat indicele. Altfel spus, iesi mai bine daca investesti tu direct in indici.
      Dar, sa revenim la problema noastra, daca sunt produse care te lasa sa investesti INAINTE de impozit…investitia (pensia privata) poate fi foarte interesanta.

      Poti sa ma indrumi la un calcul exemplar pentru o asigurare de pensie privata unit linked cu costuri defalcate? Sau putem face un scurt exemplu aici?
      Sa zicem ca am 100€ lunar pentru a pune la o parte pt pensie privata si aleg o asigurare unit-linked. Aleg ca sumele sa fie investite in indici (0.3% comision anual perceput de ETF).
      Care sunt costurie initiale pe care asiguratorul il vrea (in ce mai ieftin caz)?
      Sunt alte costuri anuale/lunare?
      La un randament mediu de, sa zicem 5% p.a, ce valoare are polita mea de asigurare (evident, dupa ce scad toate costurie) dupa 10 ani? Si dupa 20?

     • Toma eu îți propun să ne vedem față în față dacă ești din București sau pe Skype dacă ești din afara lui. Sunt câteva lucruri care îți scapă și versus să te lămuresc. Fondurile de index sunt permanent în trendul pieței, nici peste, nici sub. Astfel că vom aduce an de an valoare banilor investiți. Ai datele mele de contact la Despre mine și mă poți contacta pe Facebook sau telefon și stabilim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *