Dieta pentru o piele frumoasă

Dieta pentru piele frumoasa

În fiecare zi depunem toate eforturile pentru a face pielea noastră să arate radiantă și irezistibilă. Cu toate acestea, planul nu are întotdeauna succes și uneori starea pielii lasă de dorit. Ce să faci și pe cine să dai vina? Ne poate ajuta dieta în lupta pentru o piele frumoasă?

Ce dietă ar trebui să urmez pentru a avea o piele frumoasă?

Dacă nu ne neglijăm pielea și, în ciuda eforturilor, aceasta încă nu este perfectă, merită să luăm în considerare dieta pe care o urmăm. Uneori se dovedește că ceea ce mâncăm afectează negativ starea pielii și nici cele mai scumpe tratamente de îngrijire nu o vor putea schimba până când nu ne schimbăm obiceiurile alimentare.

Ai grijă la… cofeină!

În primul rând, cofeina conținută de cafea și ceai favorizează dilatarea porilor, și tulbură tonusul pielii. În plus, consumul prea des a acestor lichide face ca pielea noastră să devină ternă. Un alt dezavantaj al cofeinei este că reține apa în organism și, astfel, face dificilă eliminarea toxinelor. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a limita aceste băuturi la minimum și de a le înlocui cu apă minerală necarbogazoasă, care curăță eficient organismul de excesul de toxine, în timp ce hidratează și întărește pielea.

Sarea și zahărul, potențiali inamici?

Merită să evitați consumul acestor două produse datorită efectului advers pe care îl au nu doar asupra sănătății, ci și asupra aspectului pielii noastre. Aceste produse rețin apa în organism, contribuind la formarea umflăturilor. În plus, toxinele care nu pot fi excretate de organism încep să fie eliberate, provocând probleme ale pielii. Pielea devine predispusă la imperfecțiuni, apar erupții și devine lipsită de elasticitate.

Spune NU alimentelor grase!

Mâncărurile grase și condimentate provoacă dilatarea capilarelor noastre, contribuind la formarea de pustule și decolorare a pielii. Pielea își pierde culoarea înainte uniformă, iar la persoanele cu leziuni acneice, intensifică formarea de coșuri inestetice.

Produse alimentare ca remediu pentru afecțiunile pielii

Când pielea noastră este uscată și imperfecțiunile se vindecă greu, cel mai probabil organismul nostru are lipsă de vitamina A. În acest scop, merită să suplimentezi alimentația zilnică cu produse bogate în aceasta. Pe de altă parte, dacă pielea noastră este lipsită de elasticitate, merită să apelăm la produse care sunt o sursă de vitamina E, care oferă fermitatea adecvată pielii. Acestea includ: ulei, porumb și soia. Pielea noastră are deficit de acid folic atunci când este palidă și obosită. Când observăm astfel de semne, să nu le subestimăm, dar să mâncăm morcovi, varză și sparanghel la frigider. Aceste produse conțin acid folic și vor completa rapid deficiențele rezultate.

Și ce se întâmplă dacă ne apa cearcăne sub ochi? Acesta este un semnal clar că organismului îi lipsește vitamina K! Apoi, merită să mănânci și broccoli, spanac, cartofi și produse lactate – aceste produse vor echilibra nivelul de vitamina K din organism și vor afecta pozitiv aspectul pielii din jurul ochilor.

La fel de importantă pentru organism este vitamina C, pe care ar trebui să o furnizăm organismului în fiecare zi. Datorită acesteia, pielea nu va fi palidă, iar epiderma nu va fi supusă unei keratoze excesive. Prin urmare, să mâncăm citrice, pătrunjel verde și ardei colorați.

Alcoolul este interzis

Nu numai cafeaua și ceaiul afectează negativ starea pielii noastre. De asemenea, alcoolul o deteriorează și duce la formarea de riduri și decolorare.

În plus, alcoolul elimină vitaminele și mineralele din organism, cum ar fi: vitamina A, vitaminele B, acidul folic și calciul, datorită cărora pielea își menține elasticitatea și aspectul sănătos. Același lucru este valabil și pentru nicotina, care nu numai că are un efect foarte negativ asupra sănătății umane, ci și asupra frumuseții noastre!

Bibliografie:

Articole recomandate

Lasă un răspuns