Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 103

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 120

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 142

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 335

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 497

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php on line 510
Cum sa faci bani? Fii inteligent! – Educatie Financiara Aplicata
X
  Categories: Articole

Cum sa faci bani ? Alege sa fii inteligent

Cum sa faci bani ? Un aspect foarte important in zilele noastre si deosebit de cautat. Deoarece acest lucru te poate aduce daca folosesti inteligent resursele de care dispui inca de la inceputul vietii, la o viata mai buna si lipsita de griji.

Pentru asta este foarte bine sa duci un stil de viata echilibrat inca de la primele tale venituri. Astfel recomandarea mea este sa cheltui maxim 90 % din ceea ce castigi. Restul de 10 % (sau un pic mai mult pentru cine poate si vrea mai mult) sa ii pui deoparte lunar.

Cum Este Viata Unui Om Fara Economisire ?

Voi lua si un exemplu pentru a intelege cat de mult poate insemna acest aspect pe parcursul vietii. Sa luam un venit mediu pe parcursul vietii de 3000 RON net, pentru a se putea incadra cat mai multi. Sa zicem ca muncesti pentru acest venit timp de 40 de ani si nu economisesti nimic. 3000*40*12 (luni) inseamna 1440000 RON pe care ii castigi pe parcursul celor 40 de ani in viata ta. Daca vom calcula in euro la un curs de 4,5 ron pentru un euro, vom avea 320000 euro. Daca achizitionezi un apartament de 70000 euro cu credit, pentru care platesti inca atat dobanda creditului, ajungi la 140000 euro.

Pe parcursul celor 40 ani vei avea nevoie si de masina ca sa poti duce o viata decenta. Cum sunt 40 ani si nu iti poti permite decat masini second-hand, vei avea nevoie de cel putin 4 masini. Aici mai includem cel putin 20000 euro, la care mai adaugi taxele pe care le platesti cu impozitele, asigurarile, combustibilul si reparatiile necesare. Vei ajunge in total la cel putin 40000 euro pentru a putea sustine cheltuielile acestor autoturisme. Ajungem din aceste cheltuieli la 180000 euro si iti mai raman 140000 euro cu care sa traiesti 40 de ani.

Inseamna 3500 euro pe an adica 15750 RON si iti raman aproximativ 1300 ron lunar pentru a acoperi celelalte cheltuieli. Acum este clar si realizezi ca iti raman foarte putini bani pentru a acoperi intretinerea, mancarea si celelalte cheltuieli uzuale.

Cum Sa Faci Bani Economisind 10 % Din Castiguri

In cea de a doua situatie vom vedea cum sa faci bani mai multi pe parcursul vietii tale. Sa zicem ca economisesti doar 10 % din banii tai constant, timp de 40 de ani. Acesti bani ii aloci lunar intr-un plan de acumulare cu dobanda compusa pe termen lung. Institutia financiara care administreaza acesti bani din planul tau, ii investeste in actiuni, obligatiuni, titluri de stat si depozite bancare. Cu randamentele pe care le obtine la cei 32000 euro depusi de tine timp de 40 ani, ajungi sa ai in cont cu ajutorul dobanzii capitalizate, aproximativ 320000 euro net.

Cu doar 10 % din banii tai, pe care i-ai pus la treaba, ai ajuns sa iti dublezi veniturile tale fara sa muncesti suplimentar. Astfel nu doar tu a trebuit sa muncesti pentru bani, au facut-o si banii tai pentru tine. Asta cu o investitie inteligenta pasiva, fara sa faci altceva, decat sa depui lunar o mica parte din banii tai.

Asa ai rezolvat acest aspect important al vietii tale: cum sa faci bani, intr-un mod foarte simplu. Bani putini economisiti constant pe termen lung iti vor aduce bani multi, pentru o viata mai buna. Exemplul dat se poate calcula pentru aproximativ orice venit decent (salariu).

Daca vrei sa iesi din tiparul majoritatii si sa traiesti o viata mai buna, decizia iti apartine. Informatia o ai, cea mai buna solutie pasiva o poti gasi (daca ma contactezi), important este sa iei o decizie. Vrei sa traiesti viata pe care o au majoritatea, sau vrei o viata mai buna, actionand inteligent ? Incepe cat mai repede, deoarece timpul este cel mai pretios dar pe care il poti avea. Depinde doar de tine daca vrei sa il folosesti in favoarea ta.

Tudose Andrei:

View Comments (10)

 • Multi dintre noi care te citim, suntem la stadiul de economisire 10% sau mai mult, dar cu toate astea ne blocam la partea de a da economiilor noastre un randament mult mai pozitiv decat acel 1% la un depozit clasic.

  Ai putea detalia mai mult aceasta putere a dobandei compuse....mai concret...scenariu clar..pe produse existente in piata acum..
  Multumesc!

  • Salut Ionel și îți mulțumesc pentru întrebare. Cum scrie și la rubrica "despre mine", eu sunt consultant financiar și trebuie să fac o analiză financiară omului pentru a vedea soluția care se potrivește. Ca să îți răspund pe scurt, putem vorbi de randamente (a se înțelege dobândă) de aproximativ 7-8 % pe an, cu reinvestirea randamentului (dobândă la dobândă). Oricine este interesat de o analiză financiară mă poate căuta pe Messenger sau la telefon și stabilim o întâlnire.

 • Interesant.Mi a placut....
  In cazul meu...ca sa faci bani trebuie sa investesti bani si dupa o perioada lunga...poate faci bani....in aceste momente...sincer uneori parca ma simt blocat...total....

  • Ce anume te blochează ? Faptul că este termenul lung sau nesiguranța punând acest cuvânt "poate" ?

 • 1. Un asa randament nu exista.
  2.Puterea de cumparare 320 000 euro peste 40 de ani va fi de 32 ooo de acum.Exemplu compara puterea dolarului american 2019 versus 1979.

  • 1. Gratiela, sigur ca exista, doar nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba. Cu asta ma ocup, studiez toata piata financiara si gasesc cele mai bune solutii.
   2. E irelevant cum va fi peste 40 ani, daca va fi inflatie mai mare, randamentele vor fi mai mari. Intotdeauna randamentele vor fi in trendul pietei. Acele sume sunt date de situatia actuala.

 • domnule tudose andrei aveti habar despre ce vorbiti,si tot respectul,sunt un angajat dar vreau sa am in viitor afacerea mea.imi puteti oferi cateva detalii cum sa incep primii pasi vreua sa incep de la zero cu inceputul .ce carti imi recomandati?

  • Salut Iulian, cauta-ma pe Facebook dupa numele Andrei Tudose (sunt intr-un costum bleumarin si cu o cravata verde) si iti raspund acolo exact pe situatia ta.

Related Post

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/above-the-fold-optimization/includes/critical-css.class.php:103) in /homepages/18/d375815872/htdocs/clickandbuilds/EducatieFinanciara/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/vendor/amp/amp.php on line 94