Acesta este fructul de sezon cu cele mai multe pesticide, potrivit unui studiu.

Includerea fructelor și legumelor în dieta noastră obișnuită este esențială pentru a ne păstra sănătatea, și cu atât mai mult dacă alegem produse de sezon. Cu toate acestea, anumite substanțe chimice pot fi prezente în aceste alimente nobile și pot dăuna organismului, motiv pentru care vă spunem care sunt fructele de sezon care pot conține cele mai multe pesticide.

Căpșunile si Fragii: cele mai contaminate alimente

Potrivit unei analize realizate de Environmental Working Group, o organizație non-profit din SUA care a evaluat peste 46.000 de mostre din 46 de fructe și legume diferite, pesticidele sunt prezente în proporții mari în căpșuni și căpșuni în primul rând.

Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, abundente în alimente precum spanacul, piersicile, nectarinele și altele. Iată care sunt cele 12 alimente cu cele mai multe pesticide:

  • Căpșuni
  • Spanac
  • Kale
  • Piersici
  • Perele
  • Nectarine
  • Mere
  • Struguri
  • Ardei și ardei iute sau ardei iute
  • Cireșe
  • Afine
  • Fasole verde

Acumularea de pesticide în organismul nostru poate fi dăunătoare pentru funcționarea neurologică, precum și pentru creșterea riscului de boli degenerative, cum ar fi cancerul și altele.

Cu toate acestea, fiecare aliment este intens monitorizat pentru a se asigura că, odată cu consumul acestuia, obținem doar cantități mici de pesticide.

Deși găsim pesticide în multe alimente și putem intra în contact cu ele și dacă ne aflăm în mijlocul naturii, în anumite alimente, cum ar fi căpșunile și căpșunile, este dificil să evităm prezența lor.

În cazul altor alimente este mai ușor să eliminăm contactul cu pesticidele pentru a minimiza pătrunderea lor în organism, de exemplu, putem îndepărta coaja merelor, piersicilor sau a altor fructe, dar în cazul căpșunilor și căpșunilor este foarte dificil să le spălăm corespunzător și să eliminăm cât mai mult din conținutul chimic.

Din acest motiv, cel puțin pentru consumul de căpșuni și fragi, care sunt fructele cu cele mai multe pesticide, vă sfătuim să vă orientați către alternative ecologice.

Detoxifierea organismului în cazul consumului de alimente cu pesticide este esențială pentru menținerea sănătății. Chiar și atunci când evităm pe cât posibil aceste alimente, este dificil să eliminăm complet expunerea la pesticide. O opțiune suplimentară pentru detoxifiere este produsul „Detoxin picături„, care poate sprijini organismul în eliminarea toxinelor și reziduurilor nocive acumulate. Folosirea acestui produs în combinație cu o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat poate contribui la susținerea funcțiilor naturale de detoxifiere ale organismului, promovând astfel o stare generală de bine.

Articole recomandate

Lasă un răspuns